Tranen – Tears

Dear all – didn’t realize I wrote this post and the next in dutch. I will translate it tomorrow. Tears refers to my tired eyes, no crying yet so no worries! Take care.

—English—

Last week my macbook pro from 2008 crashed. It’s completely dead. No lights, no sounds, just dead. For days I read my mail on my iPhone, but now I’m writing this on the iPad.

Last week I experienced some side effects from the chemo. A dry, sensitive mouth, with a sore throat. But especially burning and teary eyes.

As I’m typing this, my eyes hurt again. Looking at a computer screen or watching tv is difficult.

Last week I read the book “the woman in the cage”  (thanks to Marijke for lending it to me) and this week Mr. Rosenblum’s list. The first one was very sinister and a real thriller. The second book was one of my goodbye presents from my Unisys colleagues.  I found it  a delight to read, about the determination of a man who believes in his dream, despite all the misfortune he encounters, and the emotional life of his wife who loses herself in her memories of her loved ones but who finds a way to reconnect with her husband and their life together through cooking her families recipes. So lots of tears this week!

—Dutch——

Vorige week is mijn macbook pro uit 2008 gecrashed. Hij doet helemaal niets meer. Geen zuchtje,geen lampje, gewoon helemaal dood. Dagen lang heb ik mijn email op mijn telefoon gelezen, maar inmiddels schrijf ik dit bericht op de iPad.

De afgelopen week heb ik last gehad van de chemo. Een droge, gevoelige mond, mondblaasjes, af en toe een pijnlijke keel. Maar vooral hele branderige en tranende ogen.

Terwijl ik dit typ beginnen mijn ogen weer pijn te doen. Op een scherm kijken, of tv kijken lukt niet zo goed. Na tien minuten moet ik echt iets anders doen.

Vorige week het boek de vrouw in de kooi uitgelezen (dank Marijke voor het lenen), en deze week de lijst van meneer Rosenblum. De eerste was bijzonder spannend maar ook heel griezelig. De tweede heb ik van mijn Unisys collega’s gekregen en vond ik echt een prachtig boek, over de volharding van een man die in zijn droom gelooft, en het emotionele leven van zijn vrouw die zich verliest in haar herinneringen en zich al kokende weer de liefde voor haar man en hun nieuwe leven hervindt. Dus veel tranen deze week!

5 Replies to “Tranen – Tears”

  1. Sheila, “Magic Mouthwash” can be very helpful for your mouth sores. A pharmacist will have to make it up. Benadryl, Maalox and Lidocaine is a common combination. Rinse as often as you need to. Artificial tears/gel for your eyes – it might help.

    1. Dank Wendy! Dat moet ik vaker doen. Had het ook al in het boekje gelezen. Verder helpt kamille thee ook heel goed, ik had nog wat bloemetjes in een zakje van de toko. Ook erg lekker koud. Dank voor al jouw reacties, heel fijn!

Please leave a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: